image
 |  2 17 Липня 2019 | 12:02

МОЗ реєструвало ліки всупереч чинному законодавству

У Міністерстві охорони здоров’я України здійснили реєстрацію низки лікарських засобів, зокрема проти ботулізму, за відсутності частини необхідних документів.

Про це повідомляє “УНН”.

Як зазначається, ексзаступницю міністра охорони здоров’я Ольгу Стефинишину підозрюють у підписанні наказу про реєстрацію ліків всупереч чинному законодавству про реєстрацію ліків, отриманих від міжнародних організацій. Вказано, що Стефинишин зареєструвала ліки проти легеневої гіпертензії та ботулізму, а саме “ВАТ”, “Волібріс”, ботулінічний антитоксин гептавалентний, що є порушенням законодавства.

Такі дії кваліфіковано за ст. 321-1 “Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів” КК України. Санкція статті передбачає покарання від 5 до 8 років ув’язнення, якщо в суді буде доведена провина.

Читайте також: Сьогодні 5 роковини катастрофи з літаком Boeing 777 на Донбасі

Додамо, що 7 червня Стефанишина подала заяву на звільнення. До цього вона працювала в Міністерстві охорони здоров’я України на посаді заступника міністра з питань європейської інтеграції із січня 2018 року. Координувала такі напрями роботи, як виконання євроінтеграційних зобов’язань України у сфері охорони здоров’я, державні закупівлі ліків і медвиробів, вакцинація і громадське здоров’я.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити