image
 |  196 10 Червня 2024 | 20:42

На будівництві фортифікацій могли розікрасти 20 мільярдів гривень

В Україні відкрили близько 30 кримінальних проваджень щодо розтрати коштів при побудові фортифікаційних споруд на загальну суму 20 мільярдів гривень.

Про це заявив секретар парламентської тимчасової слідчої комісії з питань фортифікацій та закупівлі БпЛА Михайло Бондар після першого засідання комісії, - пише Варта1.

На засіданні заслухали представників Міноборони, Мінстратегпрому, Міністерства внутрішніх справ, департаментів і підрозділів, щоб зрозуміти, скільки коштів загалом було виділено на побудову фортифікацій і закупівлю безпілотників

Розпорядником левової частки коштів, виділених на закупівлю дронів, є Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації, а не департамент Міноборони. Замовниками ж — ГУР, СБУ та бригади. Загалом Держспецзв’язок для цієї цілі отримав і має отримати до кінця року 63 млрд грн.

Також комісія визначила 25 розпорядників бюджетних коштів на будівництво фортифікацій. Серед них — обласні військові адміністрації, Міноборони та Агенція з відновлення. Кожен розпорядник тепер має відзвітувати, скільки отримав коштів і на що саме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірину Фаріон поновили на посаді професора у Львівській політехніці

Уже відкрито близько 30 кримінальних проваджень щодо розтрати коштів при побудові фортифікаційних споруд на загальну суму 20 мільярдів гривень.

“Це колосальні суми, які можуть розкрадатися, якщо буде доведено цими кримінальними провадженнями. В час війни такі люди мають бути притягнуті до відповідальності з конфіскацією, з позбавленням волі, і з тим, щоб вони не мали можливості роками, а то й пожиттєво займати такі високі посади”, — сказав Бондар.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити