image
 |  140 13 Липня 2024 | 08:52

На фронті відбулося 136 бойових зіткнень, ворог активний на трьох напрямках

За день на фронті відбулося 136 бойових зіткнень, складною залишалася обстановка на покровському напрямку, також ворог активний на курахівському і торецькому напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На харківському напрямку ворог 11 разів атакував неподалік Глибокого, Вовчанська, Стариці та Липців. Усі спроби противника були безуспішними. За попередніми підрахунками наразі агресор втратив за сьогодні 27 військових вбитими та 52 пораненими, також українські військові знищили три артилерійські системи, засіб ППО "Панцир - С1", 38 БПЛА, п'ять одиниць автомобільної та три одиниці спеціальної техніки, а також пошкодили два танки, п'ять артсистем та автомобіль.

На куп'янському напрямку ворог протягом дня шість разів намагався просунутися до українських позицій неподалік Синьківки. Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового. Три атаки противника вже успішно відбито Силами оборони. Бої тривають.

На лиманському напрямку сьогодні ворог доволі активний - атакував 16 разів поблизу Невського, Серебрянського лісу, Макіївки, Тернів і Торського. Ще тривають чотири бойові зіткнення, усі інші - українські військові зупинили. Втрати окупантів уточнюються.

На сіверському напрямку ворог чотири рази протягом дня намагався прорвати українську оборону неподалік Білогорівки, Роздолівки та Виїмки. Бої тривають досі. Ситуація контрольована.

"На Краматорському напрямку активність ворога проявилася в 11 бойових зіткненнях. Дев'ять атак у районах Іванівського, Андріївки та Часового Яру захлинулися. Загарбники зазнають втрат. Ситуація напружена, триває бій у двох локаціях біля Часового Яру", - йдеться у зведенні.

На торецькому напрямку українські війська відбивали 19 атак противника поблизу Торецька, Північного, Залізного, Нью-Йорка. 14 атак відбито, противник успіху не мав, тривають бої.

Найбільшу активність ворог проявив на покровському напрямку. Загалом від початку доби окупанти 40 разів намагалися вклинитися в українську оборону в районах н.п. Олександропіль, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Лозуватське, Сокіл, Яснобродівка, Воздвиженка та Карлівка.

"Наразі 33 атаки ворога відбито, сім бойових зіткнень тривають. Наші захисники вживають заходів щодо стабілізації обстановки та недопущення просування противника в глиб української території", - йдеться у зведенні.

Зазначається, що противник зазнає значних втрат. Зокрема, за попередньою інформацією українські військові знешкодили на напрямку 166 окупантів, 69 із них - безповоротно. Знищено БМП, ворожий автомобіль і три гармати. Ще три гармати окупантів значно пошкоджено.

На курахівському напрямку ворог 17 разів атакував українські позиції. Найбільшу активність проявив біля Парасковіївки та Костянтинівки. Успіху не мав.

На времівському напрямку українські війська відбивали 5 атак противника поблизу Водяного та Урожайного, досі тривають два бойові зіткнення.

Тричі окупанти безуспішно штурмували українські позиції на оріхівському напрямку, біля Малої Токмачки та Роботиного.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден обмовився і назвав віцепрезидентку Гарріс Трампом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити