image
 |  135 12 Липня 2024 | 08:53

На фронті відбулося понад 100 бойових зіткнень, найважче на Покровському і Торецькому напрямках

На фронті відбулося 103 бойових зіткнень, противник завдає авіаційних ударів із застосуванням керованих авіабомб і БпЛА, найбільш напружена ситуація на Покровському і Торецькому напрямках фронту.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, - пише ВолиньUA.

"Противник завдав 49 авіаударів (скинув 101 КАБ) і наніс 486 ударів дронів-камікадзе, здійснив 3109 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів", - ідеться в повідомленні.

На Покровському напрямку противник 32 рази атакував позиції Сил оборони в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Прогресу, Соколу, Новоселівки Першої, Калиновки та Карлівки, 27 атак відбито. Ситуація біля Новоолександрівки та Прогресу залишається напруженою, де триває ще п'ять боїв.

"За минулу добу окупанти втратили 219 осіб убитими та пораненими. Також знищено танк, дві бойові машини піхоти, артилерійську систему, п'ять машин і два мотоцикли. Пошкоджено ще 16 одиниць військової техніки, зокрема шість гармат і мінометів", - уточнюють у зведенні.

На Торецькому напрямку зберігається напружена ситуація. Окупанти 18 разів безуспішно атакували під Сіверним, Торецьком і Нью-Йорком.

На Времіївському напрямку відбулося 13 атак противника. Під Водянами та Костянтинівкою відбито чотири, тривають бої в районі Урожайного.

На Курахівському напрямку налічується дев'ять спроб противника наблизитися до наших позицій у районах Красногорівки, Парасковіївки та Георгіївки. Усі атаки зупинено.

На Лиманському напрямку ворог активізувався в районі Макіївки та Невського - провів вісім штурмів. Українські захисники стійко утримують позиції і не дають окупантам просунутися вперед, бої тривають.

На Харківському напрямку окупанти чотири рази безуспішно атакували наші позиції в районах Глибокого та Вовчанська. "За попередньою інформацією за поточну добу ворог втратив на цьому напрямку 105 осіб, з них 36 - безповоротними. Знищено вісім автомобілів, дві артсистеми, одну ББМ, пункт управління БПЛА, одиницю спецтехніки та три склади боєприпасів. Пошкоджено танк загарбників. Втрати уточнюються", - повідомили в Генштабі.

Від початку доби на Краматорському напрямку російські окупанти чотири рази атакували наші позиції в районах Тимчасового Яру та Іванівського, успіху не досягли.

На Куп'янському напрямку напруга зберігається в районах Берестового та Синьківки, де наразі відбито три атаки та триває одне бойове зіткнення.

На Сіверському напрямку від початку доби ворог здійснив три спроби вклинитися в бойові порядки наших підрозділів у районах Роздолівки та Верхньокам'янського.

На Придніпровському напрямку окупанти не полишають надії витіснити наших захисників із плацдармів на лівому березі Дніпра, дві штурмові дії противника зазнали невдачі.

На Гуляйпільському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Відбито одну атаку.

На інших напрямках ситуація істотних змін не зазнала.

У зведенні відзначено воїнів 118-ї окремої механізованої бригади, які стійко утримують позиції на півдні України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США і Німеччина запобігли вбивству гендиректора виробника зброї, що здійснює постачання в Україну

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити