image
 |  7 15 Листопада 2023 | 12:51

На кордоні з Польщею скупчилася 40-кілометрова черга

Черги на в'їзд перед заблокованими пунктами пропуску на українсько-польському кордоні сягають 40 км.

Про це сказав заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач під час онлайн-зустрічі з перевізниками у вівторок, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Колега з Міністерства інфраструктури (Польщі. - Gazeta.ua) приїхала на зустріч. Я її запитав, яка черга там далі, тому що, за інформацією, яку я маю, це приблизно 35 кілометрів. Вона сказала, що так порахувала, близько 40 кілометрів черга", - розповів заступник міністра.

Ситуація із водіями, які застрягли на кордоні, серйозна - їм бракує води, їжі, немає санітарних умов, а деякі автомобілі не мають пального, повідомив представник однієї з українських громадських організацій.

Місцева влада поставила кілька біотуалетів, якими можуть користуватися водії, але їжею й водою водіїв не забезпечує, сказав Деркач.

"Ми це питання з воєводою вчора ще раз порушили. Він пообіцяв вжити заходів, щоб надати необхідні гігієнічні засоби, зокрема воду, їжу нашим водіям", - повідомив заступник міністра.

За словами урядовця, єдина можливість припинити блокаду - скасувати дозвіл на проведення страйку.

"Єдина можливість припинити цю блокаду - це фактично рішення польського уряду скасувати дозвіл на цей страйк. Просто прибрати польських протестувальників з дороги й відкрити рух транспортних засобів", - сказав Деркач.

Рішення наразі обговорюють з польською стороною.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити