image
 |  0 4 Березня 2019 | 08:58

На Любешівщині прозвітувалися, але не встановили спортивні майданчики

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток Любе-шівщини у 2017 році було придбане обладнання для облаштування спортивного майданчика у с. Любешівська Воля. Торік селищна рада придбала і встановила дитячі ігрові майданчики у селах Ветли та В’язівне. Саме так значиться в офіційних документах. Однак в реальності, як виявилося, у місцях, де мають бути ці нібито здані три об’єкти, наразі панує пустка. Чому? Спробувало дізнатися «Нове життя».

ДОКУМЕНТИ СВІДЧАТЬ: ОБ’ЄКТИ Є 

«Відповідно до розпорядження «КМУ від 13.06.2018 р. №423-р «Деякі питання розподілу у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», селищною радою було придбано та встановлено дитячі ігрові майданчики у с. Ветли та с. В’язівне на суму 131 тис. грн. (із селищного бюджету були виділені кошти на співфінансування 1% даного проекту)», - саме так значиться у довідці із питання «Про хід виконання Програми економічного та соціального розвитку Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки», яке розглядалося на засіданнях постійних комісій та сесії селищної ради. Такий же проект рішення оприлюднений і на офіційному сайті Любешіської ОТГ. Водночас ще у лютому минулого року на сайті Любешівської райдержадміністрації була опублікована інформація про те, що «на сільські та селищну ради спрямували 838,016 тис. грн. на здійснення 14 заходів, у тому числі придбання обладнання для облаштування спортивного майданчика у с. Любешівська Воля». 

Таким чином ці дані свідчать: кошти були виділені, до того ж немаленькі. За них відповідні посадовці прозвітували. А ось молодь Любешівської Волі та дітки сіл В’язівне і Ветли поки що не дочекалися таких бажаних ігрового та дитячого майданчиків. Чому так сталося? Відповідь на це запитання ми шукали у людей, котрі мають безпосереднє відношення до цього. 

ОЧЕВИДЦІ СВІДЧАТЬ: «СПОРТИВНОГО МАЙДАНЧИКА В ЛЮБЕШІВСЬКІЙ ВОЛІ НЕМАЄ 

Днями до редакції завітав житель села Любешівська Воля Василь Котисько, який і підказав журналістам цю тему. «Я був на звіті Любешівського селищного голови. І там почув інформацію, що спортивний майданчик у Любешівській Волі і дитячий ігровий майданчик у В’язівні уже здані в експлуатацію. Але насправді на цих земельних ділянках – пустка. Знаю лишень, що ніби біля одного з приміщень, яке на території Любешівської Волі, лежить спортивне обладання. Та якщо воно не встановлене, то й звітуватися ж немає про що», - переконаний Василь Степанович. 

Слова свого односельця певною мірою підтверджує і депутат Любешівської селищної ради Юрій Чернюк, котрий ще у лютому 2018 року подавав запит про освоєння коштів на придбання спортивного майданчика у селі Любешівська Воля. За його словами, цим питанням він переймається особливо від самого початку. Його дуже обурює той факт, що два роки місцева влада не могла використати кошти, виділені із держбюджету на встановлення у їхньому селі спортивного майданчика (а це – 70 тис. 700 грн.)… 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити