image
 |  9 6 Серпня 2020 | 19:38

На любешівському озеpі Рогізне піймали тpьох бpаконьєpів, вилучили 2 «ятери», 10 сіток, 7 мисинових сіток (ФОТО)

На території природного парку «Прип’ять-Стохід» викрито грубі порушення Правил рибальства.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Волинський рибоохоронний патруль продовжує здійснювати рибоохоронні рейди на водоймах області. 4 та 5 серпня заходи проведено на території Любешівського та Маневицького районів Волинської області.

Для прикладу, четвертого серпня під час спільного рейду з працівниками відділу прикордонної служби «Дольськ» викрито грубі порушення Правил рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів з дерев’яного човна забороненими знаряддями – двома «ятерами» та 10 сітками. Порушників викрито на оз. Рогізне, поблизу с. Ветли Любешівського району Волинської області на території національного парку «Прип'ять-Стохід».

Пізніше на тій самій водоймі зафіксовано аналогічне порушення. Чоловік ловив рибу за допомогою семи мисинових сіток. У сітках браконьєра знаходилися водні біоресурси: щука – 1 екз., окунь – 1 екз., краснопірка – 1 екз. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 884 грн.

На усіх викритих осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

П’ятого серпня під час рибоохоронної роботи на оз. Охнище, поблизу с. Замостя Маневицького району, викрито аналогічне порушення. Близько 8 ранку громадянин здійснював вилов риби лісковою сіткою. Порушник встиг зловити 20 екз. каряся сріблястого. Своїми діями він завдав збитків рибному господарству у розмірі 340 грн.

На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

«Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 602 грн, краснопірки – 141 грн та окуня – 141 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За тиждень на Волині викрили 22 порушення правил рибальства, – Волинський рибпатруль (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити