image
 |  2 18 Вересня 2021 | 10:41

На під’їзді до міжнародного пункту пропуску «Дольськ» ремонтують дорогу (ФОТО)

На під’їзді до міжнародного пункту пропуску «Дольськ» – «Мохро» на українсько-білоруському кордоні працює дорожня техніка. Тут проводимо реконструкцію автошляху Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ на ділянці протяжністю понад 5 км. Наразі роботи проводяться від КПП у напрямку границі, незабаром розпочнемо відновлення автошляху по селу Дольськ.

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Дорожники працюють в режимі 24/7. Спершу на 2,5 м поширили проїзну частину та посилили основу щебенево-піщаною сумішшю, обробленою цементом. Днями приступили до влаштування нижнього шару дорожнього покриття з крупнозернистої асфальтобетонної суміші, завтовшки 10см.

Згодом буде влаштовано 5-сантиметровий верхній шар зі щебенево-мастикового асфальтобетону, облаштуються узбіччя та виконається комплекс робіт з організації дорожнього руху. У межах населеного пункту Дольськ запроєктовано влаштування тротуарів, пішохідного огородження та лінії зовнішнього освітлення.

На ділянці реконструкції працює підрядне підприємство ТОВ «ВОЛИНЬДОРБУД».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їхав на швидкості: у Луцьку водій ледве не збив жінку (ВІДЕО)

Це третя дорога до кордону з сусідньою Білоруссю, що цьогоріч відновлюється у рамках програми «Велике будівництво».

Уже завершено ремонт більше 26 км автошляху Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин – /М-06/, що веде до КПП «Піща» – «Олтуш». В ремонті ще близько 10 км цієї дороги, з них майже 9 км уже заасфальтовано у верхньому шарі.

Наближаються до фінішу ремонтні роботи на 15-кілометровій ділянці автдороги М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест) на під’їзді до пункту пропуску «Дома́нове» – «Мокрани».

Окрім того, на Волині відновлюються автошляхи до кордону з Польщею. Зокрема, в поточному році завершено ремонтні роботи на 13 км дороги Н-22 Утилуг – Луцьк – Рівне, що пролягає до КПП «Устилуг – Зосін».

Цю ділянку відремонтували у рамках реалізації українсько-польського проєкту з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури за Договором між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити