image
 |  0 16 Серпня 2019 | 15:23

На полігоні у Брищі під Луцьком встановлять нову сміттєсортувальну лінію

У селі Брище під Луцьком демонтують стару сортувальну лінію сміття і встановлять нову. Таке рішення було ухвалене під час засідання виконкому Луцької міськради. 

Як наголошували члени виконкому, сміттєсортувальна лінія у селі Брище не працює ще з листопада минулого року. Є проблеми серед засновників підприємства. А переговори ні до чого не привели. За таких умов міська влада вирішила демонтувати стару лінію.

Полігон для захоронення побутових відходів в Брищі переповнений і вже майже вичерпав свій ресурс. Тому є необхідність встановлення нової більш потужної та сучасної сортувальної лінії на території міського полігону. На даний час за рахунок співфінансування з навколишніх об'єднаних територіальних громад та департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради виготовлена та оплачена частина нової лінії для сортування побутових відходів. Наразі є можливість і необхідність встановлення даної сортувальної лінії на території, призначеній для її встановлення.

У рішенні пропонується зобов’язати товариство з обмеженою відповідальністю «Луцьк ЕКО» провести до 31.08.2019 демонтаж сортувальної лінії, що розташована на території полігону в с. Брище.

Луцькому спеціальному комунальному автотранспортному підприємству «Луцькспецкомунтранс» у разі невиконання у встановлений строк пункту 1 цього рішення товариством з обмеженою відповідальністю «Луцьк ЕКО» провести демонтаж сортувальної лінії, що розташована на території полігону в селі Брище. Також підприємство має організувати встановлення нової сортувальної лінії на території полігону в с. Брище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без сміттєпереробного заводу Луцьку загрожує сміттєвий колапс, - еколог

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити