image
 |  209 9 Липня 2024 | 18:52

На сайті Кабміну зареєстрували петицію про звільнення Лісового і заступників

На урядовому сайті Кабінету міністрів України з’явилась петиція з вимогою звільнити Оксена Лісового та його заступників з займаних посад через неефективне та непрофесійне керування Міністерством освіти і науки України (МОН). Опубліковане звернення 3 липня, автор - Ірина Байда.

Про це пишуть у спільноті "Всі разом", повідомляє "ВолиньUA".

У петиції вона зазначає, що нинішнє керівництво МОН є абсолютно непрофесійним, некомпетентним в умовах війни. А також створює хаос і невизначеність в системі освіти та інших дотичних до неї галузей.

Автор акцентує увагу на кількох аспектах бездіяльності Оксена Лісового та його заступників. Перший аспект, це резонанс з питанням аспірантури.

Другий аспект, це внесені зміни у правила вступу в 2024 році. Адже відповідно цьому, МОН фактично, заборонило денну форму навчання для контрактників, які вступають на аспірантуру. Тим самим забравши з бюджету України кошти на оплату бюджетної форми навчання, яку збільшено у понад два рази.

Третій зазначений аргумент у петиції, це непрозорість у розподілі бюджетних місць між закладами вищої освіти. "Вступ уже відбувається, а «правила гри» нікому, окрім чиновників МОН, не відомі. Безумовно, це породить величезну корупцію як під час розподілу бюджетних місць, так і під час вступу", – пише автор петиції.

Враховуючи це, Ірина Байда та 1 324 підписант петиції вважають, що Міністерство освіти очолює академічно недоброчесна особа – Оксен Лісовий. «Після таких менеджерів освіта та наука в Україні існують не «завдяки», а «всупереч», - зазначає Ірина.

Детальніше читайте на сайті: https://bit.ly/3LeNudd

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині прокурори вимагають повернути державі ділянку вартістю 730 млн

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити