image
 |  5 17 Серпня 2020 | 10:24

На страйк у Білорусі вийшли працівники державної Белтелерадіокомпанії

У понеділок, 17 серпня, вранці співробітники державної Белтелерадіокомпанії вийшли на страйк біля офісу компанії.

Про це повідомляє УНН із посиланням на TUT.BY.

"У понеділок вранці співробітники Белтелерадіокомпанії вийшли на страйк біля будівлі на Макаєнка, 9. Перед цим вони підписали повідомлення, адресоване керівнику компанії Івану Ейсмонту. У ньому вони вимагають визнати недійсними результати виборів, відправити у відставку голову ЦВК Лідію Єрмошину, звільнити політв’язнів, скасувати цензуру в ЗМІ. Його поки підписало понад 55 осіб", - йдеться у повідомленні і зазначається, що у компанії працює 1,5 тисячі осіб.

Як вказано, на страйк вийшли ті, хто сьогодні працює — режисери, оператори, і ті, хто минулого тижня написав заяву про звільнення. Вони стоять з плакатами “Я/ми за чесні новини”.

Як розповідають співробітники, в чаті, де вони домовилися про страйк, близько 600 осіб. Чи вийдуть сьогодні всі, невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська готується оголосити себе президентом Білорусі, — ЗМІ

"Я навіть заходити всередину не буду, нічого там робити", — заявив режисер В’ячеслав. Його колеги постійно запитують у нього, як він. В’ячеслава 11 серпня затримав ОМОН, коли він просто їхав на велосипеді по місту. Добу він провів в РУВС Першотравневого району. "Найсмішніше, що я роблю передачу про міліцію", — додав В’ячеслав.

Один із співробітників розповів, що о 9:30 Іван Ейсмонт був готовий зустрітися з операторами в переговорці всередині будівлі. О 9:30 операторів запросили на розмову з Ейсмонтом. Але пішли не всі.

Біля будівлі наразі трохи більше ніж сто людей, відзначає видання.

У Білорусі акції протесту проходять вже більше ніж тиждень. Демонстранти не згодні з оголошеними підсумками президентських виборів, на яких, за даними ЦВК, перемогу з 80,10% здобув чинний глава держави Олександр Лукашенко. Друге місце з 10,12% зайняла Світлана Тіхановська, його основна суперниця.

Відразу після підведення перших підсумків голосування в республіці почалися масові акції протесту, які переросли в зіткнення з співробітниками правоохоронних органів. За інформацією МВС, затримано понад 6 тис. осіб, постраждали десятки правоохоронців і демонстрантів, загинули як мінімум 2 людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цієї ночі невідомі спалили автівку журналістів програми «Схеми»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити