image
 |  65 4 Жовтня 2024 | 09:27

На території рф палають мінімум дві нафтобази: наслідки атаки БпЛА (ВІДЕО)

У ніч на 28 серпня росіяни заявили про атаку безпілотників на нафтобазу в ростовській області, там виникла пожежа. Водночас у воронезькій області запроваджена евакуація населення з двох населених пунктів через загрозу детонації "вибухонебезпечних об'єктів" на другій нафтобазі

Про це повідомляє espreso.tv з посиланням на місцеві телеграм-канали.

Очільник ростовської області Василь Голубєв заявив, що близько 03:00 у області нібито було збито 4 БПЛА. За попередніми даними, потерпілих немає, написав він.

Пізніше він додав, що в Кам'янському районі внаслідок атаки БПЛА стався спалах на паливному складі.

"Постраждалих немає. До гасіння залучені сили екстреного реагування. Загроза розповсюдження вогню на житлові будинки відсутня", - йдеться у повідомленні.

Голова воронезької області Олександр Гусєв зазначив, що силами ППО рф у Россошанському районі буцімто було виявлено та знищено БПЛА літакового типу. Постраждалих та руйнувань немає.

За його словами, падіння фрагментів безпілотника викликало спалах поблизу вибухонебезпечних об'єктів. Детонації не було.

Проте оперативні служби рф оголосили тимчасову евакуацію мешканців двох населених пунктів, написав Гусєв. Він додав, що займання нібито вдалося ліквідувати місцевими силами, а ситуація стабілізувалася й мешканці повертаються до своїх будинків.

Згодом міноборони рф повідомило про нібито збиття 12 українських дронів "літакового типу"

"Вісім БПЛА збиті над територією воронезької області, чотири – над територією ростовської області", - йдеться у повідомленні.

О 10-й ранку губернатор кіровської області Олександр Соколов повідомив про приліт БПЛА в місто Котельнич.

"Кілька хвилин тому здійснено приліт БПЛА в Котельнич. Безпілотник атакував резервуар для зберігання нафтопродуктів. Жертв немає. Займання немає. Ситуація під контролем", - написав він.

Натомість місцеві телеграм-канали публікують фото і відео масштабного загоряння на нафтобазі у Кам'янському районі та ще одній у місті Пролетарськ.

Читайте також: У Луцьку ремонтують п'ять прибудинкових територій

Пізніше канал заявив про другий удар: "Тепер у ростовській області горять дві нафтобази одночасно".

"Є великий ризик, що вогонь перекинеться на сусідні ємності, як це відбувається у Пролетарську", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що жителі Каменська начебто чули ще один вибух.

"Тільки нафтобаза в Пролетарську почала згасати, як ворог ударив по іншій (у селищі Молодіжному під Кам'янськом) і підпалив її. Нині там щось вибухає!" - пише канал "Ростов Главный".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити