image
 |  20 6 Травня 2021 | 11:32

На трасі Луцьк-Львів розібрали зруйнований міст, який не ремонтували більше півстоліття

Протягом доби на місці зруйнованого моста у Львівській області розібрали залишки конструкції та розпочали підготовчі роботи з будівництва нового моста.

Про це у Facebook повідомив глава "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Міст через річку Західний Буг був побудований ще в 1960 році і відтоді на ньому жодного разу не проводився капітальний ремонт. Під час ремонту дороги Н-17 у 2015-2017 роках на ньому лише було знято верхній шар асфальту і покладено новий.

У ході президентської програми "Велике будівництво" проєкти проходять обов'язкову технічну і наукову експертизи.

У ході дослідження, проведеного "Укравтодором" у 2020 році, стало відомо, що негайного ремонту потребують 895 мостів, з яких 169 перебувають у передаварійному стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, що зараз відбувається на ділянці зруйнованого мосту на трасі Луцьк-Львів (ФОТО)

Міст через Західний Буг, що обвалився, належав до розряду передаварійних, і в 2020 році вже був внесений до програми відновлення мостів. Розробка проєктної документації для його реконструкції на завершальній стадії.

У 2020 році вже відновлено 158 мостів, а на 2021 рік заплановано відновлення щонайменше 160 споруд.

Кубраков також нагадує, що минулого року схожа аварія сталася на мосту на трасі Н-23 через річку Чортомлик на Дніпропетровщині. На відновлення зруйнованої секції моста треба було лише 7 місяців. У найкоротші терміни "Укравтодор" обіцяє побудувати і новий міст через Західний Буг.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити