image
 |  5 25 Травня 2021 | 17:53

На Волинь намагалися ввезти спецодяг під виглядом «гуманітарної допомоги» (ФОТО)

Працівниками Волинської митниці Держмитслужби спільно з УСБУ у Волинській області попереджена спробу ввезення спеціального одягу вогнеборців під виглядом «гуманітарної допомоги».

Про це інформує Волинська митниця.

Громадянин України в’їхав вантажним автомобілем «Renault» в зону митного поста «Доманове» з вантажем «гуманітарна допомога». До митного контролю згаданим громадянином було подано товаросупровідні документи відповідно яких переміщується вантаж «одяг, бувший у використанні». Отримувачем даного товару являлась українська благодійна організація.

В результаті повного митного огляду зазначеного транспортного засобу, встановлено невідповідність наявного вантажу до інформації наданої в товаросупровідних документа, поданих до митного контролю. Разом з вживаним одягом у вантажному відсіку автомобіля переміщувалось нові комплекти спеціальних засобів та одягу пожежників загальною вартістю понад 621 тисяча гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку нападник на муніципалів отpимав 3 pоки (ВІДЕО)

Таким чином відправник, громадянин Республіки Естонія, з приховуванням від митного контролю, намагався незаконно ввезти товар на митну територію України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Працівниками Волинської митниці Держмитслужби складено протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вартість понад 621 тисячу гривень вилучено до рішення суду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити