image
 |  9 6 Листопада 2021 | 16:25

На Волині 8% невакцинованих освітян відсторонять від роботи

З понеділка, 8 листопада, 8 % освітян області мають бути відсторонені від роботи. Йдеться про працівників, які не були щеплені проти COVID-19.

Про це в коментарі Суспільному розповіла керівниця обласного управління освіти Людмила Плахотна, - повідомляє Суспільне.

Всього у сфері освіти на Волині працюють 38 тисяч 150 людей.

Зі слів Людмили Плахотної, станом на 5 листопада 73 % освітян на Волині повністю вакциновані проти коронавірусної інфекції, тобто отримали два щеплення. "Ці працівники мають право працювати в умовах "червоної зони", в яку потрапила область", – каже очільниця управління.

Ще 3 % працівників сфери освіти мають протипокази до вакцинації, або нещодавно перехворіли на COVID-19.

Наразі з 588 шкіл на Волині 190 закладів мають 100% вакцинованих працівників.

Як розповіла під час брифінгу заступниця голови ОДА Людмила Тимощук, з 8 листопада людей визначених професій будуть відсторонювати від роботи без збереження заробітної плати. Щоб не потрапити під обмеження волиняни мають бути повністю імунізовані проти COVID-19.

Що відомо

22 вересня Міністерство охорони здоров'я запровадило обов'язкові щеплення від коронавірусу для працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.

Відсторонення працівників та держслужбовців проводитимуть за наказом або розпорядженням керівника держоргану (держслужби) або підприємства, установи, організації з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються. Водночас строк відсторонення встановлюється "до усунення причин, що його зумовили".

Українцям, яких усунуть від роботи за відмову від вакцинації проти коронавірусу, не надаватимуть допомогу за лікарняними листками. Про це повідомили у пресцентрі Фонду соціального страхування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останню добу на Волині – 25 смертей від ускладнень коронавірусу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити