image
 |  0 29 Лютого 2020 | 13:33

На Волині чоловіки під виглядом рибалок займались контрабандою цигарок

На Любомльщині чоловіки під виглядом рибалок займались переправою цигарок через кордон.

Про це повідомляють на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби у фейсбуці.

Сьогодні місцеві мешканці села Гуща під виглядом рибалок хотіли потрапити за лінію інженерних прикордонних споруд до річки Західний Буг.

Спочатку вони звернулись до прикордонників аби ті їм надали дозвіл порибалити. Проте, коли чоловіки прибули до місця пропуску за лінію інженерних прикордонних споруд, з’ясувалось, що у них немає жодних знарядь для риболовлі.

За рішенням начальника прикордонного підрозділу наряд не пропустив осіб. Однак, місцеві мешканці проігнорували законні вимоги прикордонників та почали рухатись у бік державного кордону. На вимогу правоохоронців зупинитись та пред’явити документи, одна особа вдалась до втечі, двоє інших вели себе зухвало, нецензурно висловлювались та провокували прикордонників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський захворів після контакту з парафіянами в респіраторних масках

В ході пошукових дій прикордонники здійснили три попереджувальних постріли вгору. В результаті двох правопорушників затримано, третьому вдалось втекти.

На громадян складено документи за ст.ст. 202 «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України….» та 185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Подальшу їх долю вирішуватиме суд.

Як стало відомо з оперативних джерел, зазначені особи причетні до протиправної діяльності на державному кордоні, пов’язаної з незаконним переміщенням цигарок.

Зазначимо, що часто-густо мешканці прикордоння, які причетні до контрабанди цигарок з України в Польщу під виглядом рибалок чи проведення сільськогосподарських робіт відстежують рух прикордонних нарядів, для того щоб в подальшому безперешкодно здійснити протиправну діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині голова сільради відремонтує дорогу до тещі

Слід відмітити, що такі спроби вчиняються місцевими мешканцями населеного пункту Гуща не вперше. Протягом минулого року було зафіксовано п’ять таких провокацій.

Прикордонники Луцького загону, виконуючи завдання з охорони державного кордону України безпосередньо керуються Законом України «Про Державну прикордонну службу України». Зокрема, статтею 21 цього Закону передбачено, що «Військовослужбовці, а також працівники Державної прикордонної служби України, які відповідно до їх службових повноважень можуть залучатися до оперативно-службової діяльності, під час виконання завдань з охорони державного кордону…. мають право в порядку і випадках, передбачених Законом України "Про Національну поліцію", військовими статутами Збройних Сил України та іншими нормативно-правовими актами, застосовувати фізичну силу, використовувати службових собак, а також зберігати, носити спеціальні засоби і зброю, використовувати і застосовувати їх самостійно або у складі підрозділів.

На прикордонників покладені першочергові завдання, визначені керівництвом держави та прикордонним відомством щодо недопущення будь-якої протиправної, в тому числі контрабандної діяльності на державному кордоні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити