image
 |  0 2 Липня 2023 | 12:43

На Волині дозволили вилов раків

Через завершення нерестового періоду на водоймах у Волинській області з 1 липня до 20 серпня рибалкам-любителям дозволили ловити раків.

Про це сповістили в Державній екологічній інспекції області.

Згідно з правилами любительського та спортивного рибальства, ловити раків можна ручним методом, а також раколовкою-"хапкою" з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою.

Упродовж доби одна людина може впіймати впродовж доби не більше 30 раків на водоймах загального користування і не більше пів сотні раків на водоймах із платним рибальством.За порушення правил рибальства рибалкам загрожує штраф від 340 до 680 гривень із вилученням знарядь для вилову раків.

Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 гривні.Довідково: згідно з наказом про здійснення контрою у рибогосподарських водних об'єктах на Волині забороняється ловити раків у нерестовий період – із 1 квітня до 30 червня, у період другої линьки – з 20 серпня до 30 вересня та на період виношування ікри – з 1 грудня до 31 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові водії заявили про неякісний бензин на АЗС ОККО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити