image
 |  2 25 Жовтня 2018 | 10:04

На Волині фермери незаконно засіяли 2,5 гектара землі

Лише після звернення прокуратури до суду фермерське господарство повернуло державі самовільно зайняту земельну ділянку площею майже 2,5 га й вартістю 3 млн. грн. в урочищі "Чертиж" у Старовижівському районі Волинської області.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з прес-служби прокуратури Волинської області.
У вересні 2018 року Ковельська місцева прокуратура звернулася до господарського суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, аби зобов’язати фермерів повернути  ділянку сільськогосподарського призначення державної власності, яку вони  обробили та засіяли соєю.
Факт самовільного  зайняття землі було встановлено у ході проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області перевірки.
При цьому договір оренди землі господарство не укладало, рішення уповноваженими органами про надання земельної ділянки в користування фермерського господарства не приймалося.
Фермери не оспорювали використання землі й після звернення прокуратури до суду та відкриття провадження у справі господарство звільнило самовільно зайняту земельку ділянку.
Відтак, ухвалою господарського суду Волинської області провадження у справі закрито.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку планують перейменувати 17 вулиць та два провулки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити