image
 |  7 25 Листопада 2023 | 14:53

На Волині храм ПЦУ відзначив 80 річницю (ФОТО)

З нагоди 80-річчя церкви Архістратига Михаїла м. Рожище митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

У свято Введення в храм Пресвятої Богородиці з високопреосвященним, зокрема, молилися: декан протоієрей Василь Шняк, декан і настоятель громади протоієрей Микола Царик, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, інше духовенство, голова обласної ради Григорій Недопад, міський голова Рожища В'ячеслав Поліщук. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних вірян.

Із другої половини XVIII ст. в містечку Рожище був дерев'яний храм на честь Архістратига Михаїла, побудований єпископом Луцьким і Острозьким Руської унійної церкви Сильвестром (Рудницьким-Любенецьким). Його знищено в Першій світовій війні. Новий Божий дім збудовано 1943 року, 21 листопада тут служили першу Літургію. У 2004 році освячено настінні розписи, а в 2009-му – новий престіл (через ветхість старого).

Свято-Михайлівська парафія возз'єдналася із Православною церквою України торік, і в липні правили перше Богослужіння рідною мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині організували незаконні рубки лісу на десятки мільйонів (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити