image
 |  0 25 Травня 2022 | 16:14

На Волині - масові порушення біля водойм (ФОТО)

Минулого тижня волинські рибоохоронці викрили 16 порушень правил рибальства. Збитки, завдані рибному господарству, склали понад 15 тис. гривень. За даний період на порушників накладено штрафи на майже 500 грн, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали справ. Вилучено 11 кг водних біоресурсів та шість заборонених сітних знарядь лову.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Серед виявлених порушень правил рибальства 6 грубих правопорушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 9 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП та 1 акт виявлення та вилучення безхазяйного майна. 10 кг риби, вилученої з безгосподарського знаряддя, передано на потреби ЗСУ.

21 травня на озері Шині Любешівської громади Камінь-Каширського району викрито два порушення зі збитками. Два жителі села Нові Червища завдали збитків рибному господарству на 6 290 грн та 9 486 грн відповідно. В обох випадках порушники здійснювали вилов риби з дерев’яних човнів сітними знаряддями лову. На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до судів для притягнення порушників до відповідальності.

Два інші грубі порушення рибальства, де вдалося запобігти нанесенню збитків рибному господарству, викрито 20 травня на оз. Мале Оріхівське Самарівської громади Ковельського району. Двоє чоловіків здійснювали вилов риби сітками. На порушників складено адмінпротоколи, знаряддя лову вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення - просимо терміново повідомляти на «гарячу лінію» управління: 067 360 78 40. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити