image
 |  2 6 Березня 2018 | 10:27

На Волині матеріали щодо 15 працедавців-боржників спрямували на розгляд спеціальних комісій

Вже цього року фахівці органів ДФС у Волинській області спрямували на розгляд спеціальних комісій при органах виконавчої влади аналітичні матеріали щодо 15 суб’єктів господарювання, на яких не виплачують заробітну плату вчасно.
Про це 06 беpезня 2018 року повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.
Трьох керівників СГД-боржників заслухано на засіданнях таких комісій, а з 17-ма проведена індивідуальна роз’яснювальна робота в органах ДФС.
Про це учасників щотижневої наради при голові Волинської ОДА поінформував заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук.
З початку року в області 17 підприємств повністю або частково погасили заборгованість із виплати зарплати в сумі 9,4 мільйона гривень. Однак,  з урахуванням новоствореної  станом на 1 березня 2018 року  заборгованість по зарплаті обліковується у 23 підприємств Волині на загальну суму 21,2 мільйона гривень, - розповів Богдан Шинкарчук.
Заступник керівника ГУ ДФС у Волинській області підкреслив, що  ситуація із затримкою виплати заробітної плати на підприємстві часто супроводжується і простроченням виплат інших зобов’язань, зокрема податкових.
Щоб не допустити невиконання бюджетних зобов’язань органи ДФС відповідно до функцій та в межах компетенції на постійній основі здійснюють моніторинг фінансово-господарської діяльності платників-боржників з виплати заробітної плати, заслуховують керівників таких СГД на засіданнях комісій та спонукають їх виплачувати заробітну плату та здійснювати відповідні відрахування до бюджету, - наголосив Богдан Шинкарчук.
Довідково: на Волині у 2017 році встановлено 41 платника, який допустив  випадки заборгованості по заробітній платі. 29 керівників підприємств-боржників заслухано на засіданнях комісій при райдержадміністраціях, з 11 проведена індивідуальна роз’яснювальна робота в органах ДФС.
За результатами проведення спільних дій у 2017році 40 підприємств погасили зарплатні борги в сумі  44 мільйона гривень, зокрема 15 погасили заборгованість повністю на загальну суму 3,9 мільйона гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити