image
 |  16 12 Жовтня 2018 | 13:49

На Волині націоналісти вшанували пам'ять воїнів УПА (ФОТО)

У Луцькому районі націоналісти вшанували пам'ять воїнів УПА приуроченого до відзначення Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці.
Про це «ВолиньUA» повідомили організатори.
Уже традиційно до святкування Покрови, дня створення УПА, представники ВО «Свобода» Луцького району приймають участь у вшануванні пам’яті бійців УПА та воїнів російсько-української війни.
У заході взяли участь депутат Луцької міської ради Микола Федік, депутати районної ради Марія Пивовар, Вадим Веремчук, члени Луцької районної організації ВО «Свобода» Оксани Радь та Олег Доленко.

Власне, за ініціативи голови Луцької районної організації ВО «Свобода» Тараса Столярчука, націоналісти побували в семи населених пунктах Луцького району, де поклали квіти до пам’ятних знаків, а саме: смт.Торчин, с.Гірка, с.Полонка, с.Крупа, с.Підгайці, с.Боратин та с.Лище.
«Останніми роками на Покрову, 14 жовтня, ми відзначаємо загальнодержавне свято – День захисника України та створення УПА. Свято з глибоким історичним корінням та патріотичним змістом нарешті набуло всеукраїнського масштабу. Традиційно уже цієї неділі у Києві пройде марш на честь Героїв УПА та бійців української армії до якого ми долучимся», - прокоментував Тарас Столярчук.

Організатори заходу повідомили, що візьмуться за відновлення деяких пам’ятних знаків, а також мають на меті реалізувати нові проекти з метою популяризації українського духу та патріотизму в Луцькому районі. Зокрема, в селі Боратин планують облаштувати стелу Героїв Небесної Сотні та бійців російсько-української війни.





 
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити