image
 |  2 24 Травня 2018 | 13:16

На Волині не вистачає кваліфікованих працівників через масовий виїзд на заробітки

На Волині відчувається дефіцит кваліфікованих професійних кадрів через масовий виїзд людей на закордонні заробітки.
Про це йшла мова під час засідання комісії Волинської облради з питань соціального захисту, - інформує власкор «ВолиньUA».
«Більшість людей, які стоять на обліку як безробітні, працюють у Польщі. До нас приходять чимало людей, які стоять на така званій біржі, але вони не трудовляштовуються, а просять поставити відмітку про те, що вонит не підходять для роботи в нашій лікарні», - розповів депутат Михайло Бегаль, який є головним лікерем Ратнівської ЦРЛ.
Директор обласного  центру зайнятості Роман Романюк закликав роботодавців не чинити так, аби в центрах зайнятості була інформація про особисту відмову претендента на вакансію. Він також запевнив, що служба зайнятості спільно з прикордонниками відслідковує міграцію безробітних.
Голова комісії Олександр Зінчук наголосив, що кваліфіковані кадри втікатимуть на роботу за кордон, доки в Україні буде низька заробітна плата.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити