image
 |  2 31 Березня 2020 | 13:43

На Волині протягом вихідних зафіксовано 28 випадків підпалів сухої трави

Протягом двох вихідних днів на Волині – 28 випадків підпалів сухої трави і загорянь на самосівах, до гасіння яких долучалися працівники лісової охорони. Дані пожежі виникають через людський фактор.

Протягом 28 та 29 березня горіло майже у всіх районах нашої області: виїзди пожежної техніки та екіпажів здійснювали Володимир-Волинське, Колківське, Ковельське, Любешівське, Любомльське, Маневицьке, Поліське, Ратнівське, Старовижівське, Турійське, Цуманське, Шацьке, Прибузьке, Звірівське лісогосподарські підприємства, ДП СЛАП «Ратнеагроліс», «Локачіагроліс», «Рожищеагроліс». До ліквідації пожеж загалом було задіяно 282 працівники державної лісової охорони, пожежних екіпажів лісогосподарських підприємств, ДСНС, представників громад, залучено 30 одиниць техніки.

Ще до пізнього вечора у неділю, 29 березня, лісівники локалізовували вогонь у Ковельському районі. В результаті вогню нанесено значну шкоду екології, затрачено людські та матеріальні ресурси.

Для локалізації цих пожеж за 2 дні рятувальниками в екстреному порядку було облаштовано незапланованих 300 км мінералізованих смуг, витрачено 210 кубів води.

В результаті підпалів лише за ці вихідні не вдалося врятувати 180 га лугів, полів, берегів та самосівних молодих лісів. Проте завдяки оперативним та злагодженим діям вдалося врятувати тисячі гектарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За день на Волині зафіксували дві крадіжки мотоциклів

«Що таке пожежі в екосистемах? Це навіть не можна назвати безвідповідальністю. Це вбивство. У вогні згорають тисячі їжаків, зайченят, плазуючих тварин, знищуються десятки тисяч кладок і місць гніздових птахів.

Випалені місця пернаті залишають, а значить – йдуть від нас. Тварини і птахи дуже бояться вогню».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фракції Порошенка та Вакарчука допомогли Зеленському «пропихнути» розпродаж української землі

На місці підпалу нормальне життя рослин і комах відновлюється лише через 5-6 років, а часто не відновлюється НІКОЛИ.

З димом у повітря вивільняються діоксини — одне з найбільш отруйних для людини речовин. Все це впливає на наше самопочуття, розвиток або загострення хвороб.

Про це інформує прес-служба ВОУЛМГ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити