image
 |  5 13 Квітня 2018 | 06:00

На Волині проведуть відбір претендентів на здобуття премій Верховної Ради

Волинська обласна рада проведе відбір претендентів на здобуття щорічних премій Верховної Ради України. Відповідне доручення отримали працівники апарату обласної ради.
Наразі переможців визначатимуть у номінаціях: «Премія Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування» та «Премія педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів».
У кожній із номінацій буде визначено по одному достойнику. Відповідне рішення до 1 вересня та 1 жовтня має затвердити Волинська обласна рада, подавши у відповідні парламентські комітети необхідний пакет нагородних документів.
Окрім грошової винагороди, переможці відбору отримають Нагрудний знак лауреата щорічної Премії Верховної Ради України встановленого зразка.
Довідково:
Премію Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування заснована з 1 січня 2004 року. Премія присуджується особам, які активно сприяли процесам державотворення, розвитку парламентаризму та місцевого самоврядування, досягли значних результатів у вирішенні соціальних і правових питань. Щороку, як правило до 1 грудня, присуджується десять премій, грошова частина яких становить 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян кожна.
Щорічна премія Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів заснована Верховною Радою України у 2006 році з метою піднесення ролі та авторитету педагога в суспільстві, заохочення педагогічних працівників до творчої, результативної праці та підвищення престижності вчительської професії. Щорічно присуджується 30 Премій.
Премії повторно не присуджуються.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити