image
 |  5 20 Червня 2019 | 13:05

На Волині село бореться за грантові гроші для облаштування паркової зони

Село Доротище на Ковельщині приймає участь у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2019», де головний приз - грантові гроші.

На сайті AgroPortal йдеться, що тут у 1767 році збудована Успенська церква — пам'ятка містобудування та архітектури національного значення і діє Дмитріївська церква — найстаріша пам'ятка архітектури на Волині, також працюють школа, бібліотека, ФАП, будинок культури, пошта, магазин.

Невід'ємною складовою дозвілля є організація відпочинку в парках, які наприкінці XX ст. перетворилися на соціально-педагогічні комплекси, що виконують просвітницьку, рекреаційну, соціальну, виховну, культурну, екологічну функції.

Паркові комплекси пропонують великий асортимент послуг: творчі заходи, теніс, велосипедні прогулянки, екскурсії, гральні майданчики для дітей, культурно-мистецькі клуби, групи здоров'я. Парки залишаються найдоступнішими закладами дозвілля, розрахованими на відвідувачів будь-якого віку та соціального стану, спроможними надати населенню різноманітні культурно-просвітницькі, видовищні, спортивні, рекреаційні послуги.

Загальна сума витрат проекту складає 300 тис. грн. На грантові кошти буде проведено підготовку території паркової зони, встановлено рекреаційні зони, побудовано сцену для проведення вистав та концертних програм, облаштовано зону для велосипедистів, створено зону зеленого туризму (відпочинок з палатками), облаштовано пляж біля озера.

Онлайн-голосування за бізнес-план села проходить на сайте AgroPortal.ua до 17 липня (включно). Таким чином, визначиться 10 полуфіналістів конкурсу. А з 18 по 31 липня будуть обрані 5 фіналістів, котрі пройдуть у III етап конкурсу — фінал. 

Проголосувати за бізнес-план села можна тут.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити