image
 |  5 21 Листопада 2021 | 12:09

На Волині стартувала благодійна акція «Тепла іграшка надії» (ВІДЕО)

У Луцьку стартувала благодійна акція "Тепла іграшка надії". Усі охочі допомагають у пошитті та реалізації новорічних іграшок із фетру.

Про це розповіла Суспільному керівниця БО "Фонд боротьби з раком" Марія Адамчук-Коротицька.

Акцію "Тепла іграшка надії" започаткували вісім років тому. Як розповіла її ініціаторка Анна Єкименко-Поліщук, щороку акція об’єднує людей не лише з Волині, а й з інших областей.

"Майже кожен рік і цього року для нас шили діти з Донецької області, долучалися люди з Острога, у Львові у нас була ярмарка. Ідея полягала в тому, щоб згуртувати якомога більше людей, бо всі бояться, що благодійність тільки про гроші і не всі мають фінансову можливість багато допомагати. Люди могли долучитися в різні способи", – говорить ініціаторка благодійної акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відкрили парк із динозаврами (ФОТО)

Зі слів керівниці БО "Фонд боротьби з раком", гроші від продажу новорічних іграшок спрямують на обстеження жінок на рак шийки матки й на рак шкіри у віддалених селах області. Таких виїздів цього року було понад тридцять.

"Благодійна акція "Тепла іграшка надії" спрямована на те, щоб не тільки принести радість, а й зібрати кошти для наших виїзних обстежень, щоб ми у 2022 році зробили 120 обстежень і обстежити понад 7 тисяч жінок", – зазначила Марія Адамчук-Коротицька.

Обстеження жінок у віддалених селах допомагає виявити недугу на ранніх стадіях та збільшує шанси на видужання, – розповів виконувач обов'язків директора обласного медцентру онкології Юрій Малімон.

"Коли приїжджає досвічений лікар в якійсь населений пункт, то завжди черги. Люди мають бажання обстежитись. А коли це близько, коли це дома, прийшла-обстежилась, то жінка знає, що все буде якісно зроблено, їхні аналізи будуть переглянуті якісно в цитологічній лабораторії", – говорить онколог.

Суспільне побувало у Заборольському ліцеї № 32, де для учнів навчального закладу провели майстер-клас із виготовлення фетрових іграшок у рамках акції "Тепла іграшка надії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Луцька бабуся мерзне у холодній хаті через чиновників

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити