image
 |  13 7 Жовтня 2023 | 20:28

На Волині у 18 медзакладах створили позаштатні ВЛК

На Волині 18 медичних закладів уклали договір з Національною службою здоров'я України на створення і функціонування позаштатних військово-лікарських комісій (ВЛК), які діятимуть на постійній основі.

Про це пише Суспільне, посилаючись на брифінг з начальником обласного управління охорони здоров'я Юрій Легкодух.З його слів, раніше лікарі, яких залучали до роботи ВЛК, були штатними працівниками медзакладів.

"Заклади охорони здоров’я жалілися, що залучається велика кількість медичного персоналу для роботи комісій та не вистачало коштів", — каже Легкодух.Тому віднедавна в області запрацювали позаштатні постійно діючі військово-лікарські комісії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі закладів охорони здоров'я. Їх є 18."Опісля укладення договору, у лікарні створюється штат комісії для проходження ВЛК.

У штат входить певний перелік лікарів і медсестер, – зазначив посадовець. – Призовники, які скеровуються до проходження військово-лікарських комісій отримують безоплатний і повний спектр послуг для того, щоб виявити чи є вони готовими до призову".Які саме медзаклади уклали договір з НСЗУ Юрій Легкодух не уточнив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагородили рятувальника з Волині, котрий врятував двох дітей, які провалилися під кригу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити