image
 |  495 11 Червня 2024 | 18:43

На Волині у держвласність повернули водосховища та знесли незаконні споруди

Прокурори домоглися повернення державі водосховища вартістю 192 мільйони гривень та знесення понад півсотні незаконно встановлених поряд із ним споруд.

Про це ВолиньЮА повідомили у прокуратурі. 

Прокурори Ковельської окружної прокуратури відстояли у судах всіх інстанцій свою позицію щодо звільнення та повернення суб'єктом господарювання державі земельної ділянки водного фонду з розташованим на ній водосховищем загальнодержавного значення.

Нагадаємо, прокурори звернулися до суду, з'ясувавши, що господарське товариство незаконно, за відсутності належних правовстановлюючих документів – договорів оренди земельної ділянки водного фонду та водного об’єкта, договорів про спільну діяльність, на здійснення біологічної меліорації тощо – використовує Кричевичівське водосховище площею 51 га та вартістю 192 мільйони гривень у Ковельському районі.

При цьому підприємство ще і розмістило на гідротехнічних спорудах понад півсотні тимчасових споруд без будь-якого погодження та дозволу та пропонує споживачам платні послуги.

Господарський суд Волинської області задоволив позов прокуратури частково – зобов'язавши суб'єкт господарювання 

Прокурори ж у судах апеляційної та касаційної інстанції наполягали і на знесенні тимчасових споруд.

Днями Північно-західний апеляційний господарський суд поставив крапку у цій справі – зобов'язавши господарське товариство не лиш повернути ділянку, а і звільнити її від незаконно встановлених споруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три сотні військовозобов’язаних оновили дані у ЦНАПі Володимира

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити