image
 |  11 13 Червня 2018 | 07:45

На Волині у травні затримали 159 браконьєрів (ФОТО)

У травні 2018 року Волинським рибоохоронним патрулем спільно із громадськими інспекторами, працівниками поліції та екологічної інспекції було проведено 44 рибоохоронних рейди.
Про це 13 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.
В результаті яких викрито 174 порушення природоохоронного законодавства. А саме було виявлено 60 грубих порушень за ч.4 ст. 85 КУпАП, пов’язаних з використанням заборонених знарядь та інших засобів лову, 89 порушень любительського рибальства за ч.3 ст.85 КУпАП, 2 порушення за ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут біоресурсів), 6 порушень за ст.85-1 КУпАП (торгівля забороненими знаряддями лову) та 2 порушення за ст.188-1 КУпАП. Також складено 15 безгосподарських актів, згідно яких вилучено 191 од. сітних знарядь лову.
За місяць патрульними було затримано 159 порушників, які завдали збитків рибному господарству на суму 18 930 грн. У браконьєрів вилучено 57 кг риби, 66 сіткоснастевих знарядь лову та 3 колючих. По 68 справах матеріали були направлені в суди для вирішення питання про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.
Для прикладу, 11 травня інспекторами рибоохоронного патруля виявлено порушення з ознаками кримінального злочину. На оз. Синове Старовижівського району було затримано трьох браконьєрів, які незаконно впіймали 37 екз. червонокнижного карася золотого. Крім цього, у порушників було виявлено рибу в такій кількості: 10 екз. лина, 30 екз. карася сріблястого та 2 екз. окуня. Загальна вага незаконно виловлених біоресурсів склала близько 10 кг. Рибу було виловлено за допомогою забороненого колючого знаряддя лову – остроги. Збитки склали 13 994 грн. На місце події викликано працівників поліції. По даному відкрито кримінальні провадження за ст.249 ККУ (зайняття незаконним рибним промислом).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 3,4 тис. грн або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Наразі триває досудове розслідування. Сподіваємось на справедливе рішення судді, - заявили в Управлінні Держрибагентства у Волинській області.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками управління активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області.
Нагадуємо, у відомстві функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія»: 067-360-78-40. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства - прохання повідомляти Волинський рибоохоронний патруль за вказаним номером телефону.
Довідкова інформація: у зв’язку з нерестом до кінця червня заборонений будь-який вилов риби в придаткових системах річок. В цей період дозволено рибалити однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом з берега за межами нерестовищ. Добова норма вилову риби повинна становити не більше трьох кілограмів на одну особу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити