image
 |  2 31 Березня 2020 | 18:07

На Волині управління освіти обікрало дітей-сиріт, – прокуратура

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах держави, аби визнати протиправною бездіяльність управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради й зобов’язати нарахувати і виплатити трьом дітям із незахищених категорій грошову допомогу.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волинської області.

Вивчивши інформацію, одержану від управління освіти, прокурори з'ясували, що через неналежне виконання працівниками управлінням вимог Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» трьом дітям із цієї категорії, які завершили минулоріч навчання у школі, не була нарахована та виплачена одноразова грошова допомога.

Згідно із Законом така допомога виплачується випускникам навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку і наразі становить 12 162 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП на Волині: загиблий перебував на проїжджій частині

При цьому управління освіти Нововолинської міської ради заперечує свою бездіяльність та не вбачає будь-яких порушень соціальних прав незахищеної категорії дітей.

Втрутившись у ситуацію, прокурори вимагатимуть визнати бездіяльність чиновників протиправною та нарахувати і виплатити дітям належну їм грошову допомогу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити