image
 |  4 5 Грудня 2018 | 16:13

На Волині в урочищі «Чебені» зафіксували 70 рибалок-любителів

На «гарячу лінію» Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужих рибалок щодо вилову риби у великій кількості на заплаві річки Стир, урочище «Чебені» Рожищенського району.

Інцидент трапився у неділю, 2 грудня – пишуть на сайті Управління державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Працівники відомства одразу виїхали на вказане місце події. Під час обстеження водного об’єкта зафіксовано 70 рибалок-любителів, які ловили рибу, використовуючи зимові вудки та жерлиці. Інспектори перевірили речі громадян, проте порушень щодо перевищення добової норми вилову риби, а також заборонених знарядь лову не виявили.

Деякі рибалки здійснювали вилов біоресурсів на зимувальній ямі. Патрульні одразу провели роз’яснювальну бесіду, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись правил рибальства і техніки безпеки на льоду.

Крім того, на цій водоймі інспектори виявили ще одну велику зимувальну яму. Найближчим часом на ній встановлять заборону щодо лову біоресурсів в зимовий період.

Відповідні зміни будуть відображені в наказі.

На меліоративному каналі, що з’єднаний із річкою Стир, поблизу села Топільне Рожищенського району задокументовано порушення пункту 4.2. Правил любительського і спортивного рибальства (вилов риби за допомогою дев’яти жерлиць). Склали адмінпротокол за чатисною 3 статті 85 КУпАП.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40 або на всеукраїнську цілодобову безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.

Довідкова інформація:

Жерлиця – це живцева снасть для лову хижих видів риб, таких як: щука, судак, сом, окунь тощо. Повідомляємо, любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити