image
 |  549 10 Грудня 2023 | 09:55

На Волині вчитель їздив на скутері п'яним

На Волині за п’яне водіння вчителя оштрафували на 17 тисяч гривень. Чоловік стверджував, що відмовився від огляду на стан сп'яніння через обман поліцейських.

Про це йдеться у постанові Рожищенського районного суду, пишуть Волинські новини. 

З матеріалів справи вбачається, що вчитель Рожищенського НРЦ Олег П. зранку 17 вересня керував електроскутером SPARK з ознаками алкогольного сп’яніння. Чоловіка зупинили на вулиці Коте Шилокадзе у Рожищі.

Від огляду на визначення стану алкогольного сп`яніння на місці зупинки транспортного засобу та в медичному закладі Олег П. відмовився в присутності двох свідків. Своїми діями він вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 130 КУпАП.

Під час розгляду справи Олег П. вину не визнав. Він зауважив, що працівники поліції зупинили його безпідставно. Під час спілкування вони йому пояснили: якщо він відмовиться від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння, то не понесе за це ніякої відповідальності. Чоловік повірив працівникам поліції і погодився під відеозапис та в присутності свідків відмовитися від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння.

Олег П. наголосив, що він не керував скутером у стані алкогольного сп`яніння. А від проходження огляду відмовився лише під впливом обіцянок працівників поліції про непритягнення його за це до адміністративної відповідальності.

Свідки ж підтвердили, що Олег П. відмовлявся від огляду. Сам правопорушник у протокольних поясненнях зазначав, що випив вчора 0,5 л пива та наступного дня керував електроскутером. З протоколом він був згідний.

Тож суд критично розцінив пояснення Олега П., оскільки вони спростовуються матеріалами справи і показаннями свідків. В підсумку представники Феміди оштрафували правопорушника на 17 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині 6 людей зняли з квартирного обліку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити