image
 |  7 29 Серпня 2023 | 18:13

На Волині встановили три пам’ятні дошки загиблим колишнім учням сільської школи

У селі Микуличі Зимнівської громади на Спаса на території гімназії відкрито пам’ятні дошки на честь загиблих воїнів Юрія Амірханяна, Юрія Мельничука та Антолія Гуцалюка. Усі троє свого часу навчалися у цьому навчальному закладі.

Про це пише Слово правди.

Цього дня сюди прийшли голова Зимнівської громади В’ячеслав Католик, старости Оксана Морозюк і Тамара Волинець, рідні та близькі загиблих та односельчани. «Немає слів, щоб втішити родину, і якими можна передати біль. Але потрібно робити все, щоб ця війна стала останньою в Україні. Пам’ятні дошки на фасаді навчального закладу завжди нагадуватимуть про тих, хто віддав життя за наше сьогодення», – зазначила директорка гімназії Наталія Зелінська. Меморіальну дошку відкривали мами Юрія Мельничука та Анатолія Гуцалюка, дружина Юрія Амірханяна.

 Анатолій Гуцалюк мав би зустрічати 21-й день народження. Та рівно рік тому замість відпустки повернувся додому у труні. Хлопець закінчив Володимирське ВПУ. Працював на одному з фермерських господарств. У 2021 році був призваний на строкову службу, яку проходив у президентській бригаді ім. Богдана Хмельницького. З початком повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання із захисту Харківщини, Сумщини та Донеччини. Під час одного з них 11 серпня загинув. У день свята Преображення Господнього повернувся додому назавжди.

Юрію Мельничуку виповнилося б 28. У 2014-му дев’ятнадцятирічним мобілізований у 51 ОМБр. Брав участь у боях за Савур-Могилу, де зустрів свій 20-й день народження. Під час виконання одного з бойових завдань отримав травму руки і, як наслідок, інвалідність. Та продовжував нести службу. 28 липня минулого року серце Героя раптово зупинилося.

Юрій Амірханян народився і виріс у Микуличах. Був майстром на всі руки та ковалем від Бога. Працював на різних підприємствах міста, а у 2006 році став військовослужбовцем 51-ї ОМБр. У 2014 році у складі 24 ОМБР брав участь у боях за Бахмут, де отримав поранення. Після лікування знову став у стрій. У перші дні повномасштабної війни добровольцем пішов у 100-у бригаду ТрО. Загинув на бахмутському напрямку 3 липня 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь втратила на війні молодого Героя

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити