image
 |  256 10 Жовтня 2024 | 09:33

На Волині жінка робила піврічній дитині клізму за допомогою термометра

У вівторок, 8 жовтня, бригада екстреної медичної допомоги доправила із Каменя-Каширського маму із піврічною дитиною. Зі слів мами, у доньки закреп, тож вона намагалася зробити їй клізму за допомогою електронного термометра, змащеного олією — і він повністю опинився в товстому кишківнику дитини!

Про це повідомляють у Волинському обласному медоб'єднанні захисту материнства і дитинства, - пише ВолиньUA.

На рентгені було чітко видно термометр, також він пальпувався через живіт.

«Дістати прилад було дуже непросто», — розповідає хірургиня та ендоскопістка Волинська обласна дитяча клінічна лікарня Юлія Артишук, - зробили це ендоскопічно. Діяти треба було дуже обережно, щоб не травмувати немовляті анус та внутрішні органи. Самостійно градусник вийти не міг, натомість міг перфорувати кишківник або надалі спровокувати кишкову непрохідність».

У публікації наголошують, що при закрепі допомагати малюку можна і потрібно. Допоможе:

  • викладання на животик;
  • вправа «велосипед»;
  • поза «султанчик»;
  • легкий масажик животика за годинниковою стрілкою.
"Якщо у дитини є проблеми із випорожненням, звертатися необхідно до сімейного лікаря, педіатра, гастроентеролога, які нададуть рекомендації або призначать препарати відповідно до віку дитини. Пам’ятайте, що поради з сумнівних інтернет-сторінок, поради некомпетентних подруг, родичів, знайомих можуть завдати важкої шкоди здоров'ю дитини!", - йдеться у дописі.

Читайте також: У Луцьку й надалі будуть встановлювати "розумні зупинки"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити