image
 |  4 25 Січня 2019 | 12:56

На Волині знайшли монополіста на ринку молока

Верховний Суд підтвердив монопольне становище ТОВ «Радивилівмолоко» на ринку Волинської області та вчинення ним порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це "ВолиньUA" повідомили у прес-службі Волинського відділення АМКУ.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Радивилівмолоко» звернулось до Господарського суду Волинської області з позовом про визнання недійсним та скасування рішення адміністративної колегії Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу».

Товариство було притягнуто до відповідальності за зловживання монопольним становищем на ринку молока коров'ячого незбираного для промислової переробки, що закуповується в господарствах населення на території Волинської області. Порушення полягало у непроведені Товариством відповідного зниження оптово-відпускних цін на готову молочну продукцію при одночасному зниженні заготівельних цін на молоко.

Рішенням господарського суду Волинської області в задоволенні позову Товариства було відмовлено. Постановою Рівненського апеляційного господарського суду рішення місцевого суду скасовано та винесено нове рішення про задоволення позову Товариства. Верховний Суд у складі Касаційного господарського суду 15 січня 2019 року задовольнив касаційну скаргу Відділення, постанову апеляційного суду скасував та залишив у силі рішення Господарського суду Волинської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все краще дітям: луцькі освітяни замовили масло по 176 гривень за кіло

Нагадаємо, що ця ТМ є постійно переможцем тендерних процедур на Західній Україні. Тобто ця марка диктує цінову політику на ринку молочних продуктів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити