image
 |  2 6 Серпня 2021 | 14:17

На Волині зустріли спортсменку, яка повернулася з Олімпіади (ФОТО)

Анастасія Турчин - волинська спортсменка-дзюдоїстка, яка представляла Волинь на Олімпійських іграх у Токіо, повернулася додому. З нею зустрівся і привітав перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук (ВО "Свобода").

Про це інформують на сайті облради.

"Ми тримали кулаки за те, щоб наші спортсмени виступили якомога успішніше. Мені випала честь привітати на Волині нашу спортсменку. Анастасія, хоч і не здобула олімпійської нагороди, вела рівну і напружену боротьбу, і це заслуговує на високу оцінку. Я переконаний, що наступної Олімпіади вона обов'язково привезе на Волинь одну із медалей", - зазначив Юрій Поліщук.

Він наголосив, що депутатський корпус на чолі з головою обласної ради активно підтримує спорт і волинських спортсменів та по мірі можливостей намагаються їх забезпечувати усім необхідним для розвитку і тренувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Волиньради є одним з претендентів на посаду голови Держлісагентства

Анастасія Турчин розповіла, що це були дебюті ігри у кар'єрі. А шлях до участі в Олімпіаді дався їй нелегко, оскільки було багато травм. У Токіо в стартовому раунді нашій дзюдоїстці протистояла спортсменка з Еквадору Ванесса Чала, яку волинянка впевнено здолала. В 1/8 фіналу суперницею Анастасії Турчин була представниця Нідерландів Гуше Стенхейс. На третій хвилині додаткового часу, коли сили обох спортсменок були на межі, нідерландка змогла вибороти перемогу у досить рівній сутичці.

"Я знаю над чим працювати та які помилки виправляти, - зазначила спортсменка. - Ця поразка зробила мене сильнішою. Я розумію, як далі діяти, щоб нарешті стати на п'єдестал", - зазначила спортсменка.
Один із тренерів Анастасії, керівник Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич запевняє: у спортсменки є великий потенціал. "Це тільки початок. Три роки тому Настя увійшла до першої десятки світового рейтингу і на неї дуже великі надії", - стверджує тренер.
Довідково: Анастасія Турчин - майстер спорту України міжнародного класу. Чемпіонка Європи з дзюдо (2013, 2014, 2016), чемпіонка України з дзюдо (2015-го, 2016).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити