image
 |  0 18 Квітня 2022 | 11:22

На Волинській митниці розповіли про «нульове» розмитнення авто

В українському законодавстві запрацювали нововведення під час імпорту транспортних засобів на період воєнного стану.

Про нове в розмитненні авто й вантажів детально розповів начальник Волинської митниці Микола Татарчук, - пише ВолиньPost.

Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану” набув чинності 5 квітня.

Згідно із цим документом, ввезення транспортних засобів звільняється від сплати ввізного мита, ПДВ та акцизного податку.

У Волинській митниці наголошують, що після завершення воєнного стану громадянам не треба буде доплачувати митні платежі за імпорт транспортних засобів, який вони здійснюють нині.

І транспортні засоби, і вантажі обов’язково треба декларувати, а спеціалісти перевірятимуть їхню митну вартість. Обіцяють, що оформлення ввезених автомобілів на митниці не триватиме більше години. Для цього імпортерів просять заздалегідь заповнювати й надсилати електронні декларації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити