image
 |  0 29 Травня 2018 | 13:15

На Ягодині митники припинили спробу незаконного перетину кордону вантажівок

Волинські митники на посту Ягодин припинили спробу незаконного імпорту транспортних засобів на 1,8 млн грн
Про це видання «ВолиньUA» повідомили у прес-службі Волинської митниці.
Через пункт пропуску Ягодин волинське підприємство ввозило в Україну транспортні засоби, а саме: три сідельні тягачі та тентований напівпричеп. Водії підприємства подали до митного оформлення документи на товар.
Згідно з ними, підставою для імпорту стала зовнішньоекономічна операція за прямим контрактом між українським покупцем та продавцем з Великобританії.
Проте на запит управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Волинської митниці ДФС сектор Укрбюро Інтерполу повідомив, що вказана у контракті англійська компанія офіційно припинила свою діяльність ще в листопаді 2017 року.
Отже, товаросупровідні документи, пред’явлені митникам, містили завідомо неправдиві відомості щодо відправника.
Читайте також: Волинянину через дві фіри гною «світить» три роки за ґратами
Такі дії керівництва волинської компанії, відповідно до ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, тягнуть за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.
Нині три сідельні тягачі та тентований напівпричеп, загальною вартістю 1 мільйон 851 тисяча гривень, тимчасово вилучено на склад митниці. Остаточне рішення у справі прийматиме суд.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити