image
 |  11 2 Листопада 2017 | 17:52

НАБУ оголосило підозру чиновникам «Укрзалізниці» у заволодінні 20-ма мільйонами

Посадовці організували постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові.

Про це пише Український тиждень. 

Детективи Національного антикорупційного бюро України 1 листопада повідомили про підозру чотирьом особам у заволодінні понад 20 млн грн державного підприємства «Укрзалізничпостач» (нині – філія ПАТ «Укрзалізниця»). Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зокрема, йдеться про:

  • заступника директора ДП «Укрзалізничпостач», члена комітету з конкурсних торгів, дії якого кваліфіковані за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»);
  • начальника управління закупівельних процедур ДП «Укрзалізничпостач», члена комітету з конкурсних торгів (ч.5 ст.191 КК України);
  • директора підприємства-постачальника, дії якого кваліфіковані за ч.5 ст.191, ч. 3 ст. 209 («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом»), ч. 3 ст. 212 («Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів») КК України;
  • фінансового директора групи компаній, до якої входило підприємство-постачальник (ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.3 ст.212).

За версією слідства, впродовж 2014 року службові особи ДП «Укрзаліничпостач» вступили у попередню змову з представниками одного з приватних підприємств, яке мало намір постачати метизну продукцію для потреб «Укрзалізниці». За домовленістю службові особи «УЗ» допомогли обраному ТОВ перемогти у конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові. Внаслідок цього, за версією слідства, «Укрзалізниці» було завдано майнової шкоди у розмірі понад 20 млн грн.

Досудове розслідування триває. Наразі детективи НАБУ встановлюють місцезнаходження ще однієї особи, ймовірно причетної до вчинення злочину, для повідомлення їй про підозру у встановлений Кримінальним процесуальним кодексом України спосіб.

Також повідомляється, що розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із липня 2016. Загалом у роботі детективів НАБУ майже 20 кримінальних проваджень із викриття корупційних схем на «Укрзалізниці».

Нагадуємо, у жовтні 2016 року детективи НАБУ затримали екс-директора ДП «Укрзалізничпостач». За версією слідства, ця особа підозрюється в організації у 2015 році закупівлі метизної продукції за завищеними цінами та попередньою змовою з постачальником, внаслідок чого ДП «Укрзалізничпостач» було завдано збитків на суму понад 20 млн грн. Однак суд відпустив колишнього посадовця під домашній арешт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити