image
 |  187 8 Жовтня 2024 | 09:24

Народний артист Богдан Сташків загинув у автокатастрофі

У Закарпатській області в дорожньо-транспортній пригоді загинув народний артист України Богдан Сташків. А за життя його дружини медики досі борються.

Про це повідомила очільниця Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук, - пише ВолиньUA.

Аварія сталася близько 14:10 у Мукачівському районі неподалік Нижніх Воріт. За даними поліції, 67-річний водій BMW не вибрав безпечної швидкості руху, внаслідок чого не впорався з керуванням та виїхав на узбіччя, далі авто перекинулося на дах. 

Окрім Сташківа, загинув і 59-річний пасажир. 67-річна дружина народного артиста теж була пасажиркою, її госпіталізували.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Довідково:

Артист народився на Рогатинщині, що в Івано-Франківській області. Тривалий час працював у Тисмениці, де очолював відділ культури.

Він гастролював у країнах Європи, Канаді, Сполучених Штатів Америки, де популяризував українську пісню, розповіла Онищук.

На початку 2000-х співак започаткував дитячий конкурс-фестиваль «Захід-ХХІ століття», активно займався науковою роботою в галузі мистецтва та культури, а ще — благодійницькою діяльністю. Так, він збудував каплицю Спасіння Христового в Тисмениці, допомагав у будівництві та реставрації храмів на Прикарпатті.

Окрім того, він організовував благодійні концерти для військовослужбовців, хворих дітей та людей з інвалідністю. 

Богдан Сташків - виконавець пісень "Золотава осінь", "Причарувала", "Тільки ти" тощо.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити