image
 |  4 28 Липня 2020 | 15:09

Національна служба здоров'я України блокує підвищення зарплат медикам, – Степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що підвищення зарплат медикам заблоковано Національною служби здоров'я України (НСЗУ).

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Таку інформацію він озвучив під час брифінгу у вівторок, 28 липня. Глава МОЗ уточнив, що НСЗУ досі не уклала договори про підвищення тарифів на екстрену медичну допомогу з медичними установами.

За його словами, з урахуванням того, що з 1 липня МОЗ домігся збільшення фінансування екстреної медичної допомоги на 40% – це неприпустимо.

«У цьому році, за підтримки президента, уряд ухвалив рішення про збільшення фінансування екстреної медичної допомоги на 40%. Це підвищення відбувається з 1 липня і до кінця року. Водночас виникли певні проблеми з НСЗУ. На сьогоднішній день ця установа не уклала ще жодного договору. Вони вважають, що допустимо придумувати відмовки і не укладати договори і годувати «сніданками» – мовляв, «завтра все зробимо», – сказав міністр.

Степанов підкреслив, що протягом найближчого тижня ситуацію виправлять:

«ми змусимо їх укласти договори і перерахувати підвищені тарифи на екстрену медичну допомогу».

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні після реформи тисячі медиків отримали «голі оклади» розміром приблизно з мінімальну зарплату. Обіцяні надбавки за коронавірус платять тільки за хвилини, проведені безпосередньо з пацієнтом. Через низькі зарплати висококваліфіковані лікарі змушені бігти за кордон або шукати роботу поза державною системою охорони здоров'я.

Пізніше медсестра Центральної райлікарні Києво-Святошинського району Ніна Козловська розповіла, що за червень отримала зарплату в розмірі 4200 грн. При цьому вона має 26 років стажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19: на Волині — 3 648 (+32) підтверджених випадків, в Україні — 66 575 (+919)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити