image
 |  4 15 Березня 2020 | 16:13

Науковці винайшли антитіло, яке вбиває коронавірус

Науковці з медичного центру Університету Еразмуса в Роттердамі (Нідерланди) та Університету міста Утрехт знайшли антитіло до коронавірусу COVID-19. Наукова публікація групи з десяти вчених готується до оцінки провідним науковим журналом “Nature”.

Знайдене антитіло здатне блокувати інфекцію SARS1 та SARS2 - перше за всю історію антитіло проти коронавірусів. Професор клітинної біології Френк Гросвельд, якому 71 рік, залишається стриманим: "Я занадто старий, щоб стрибати на столі".

Учора ввечері, в Інтернеті, на BioRxiv, веб-сайті, де біологи публікують свої дослідження до того, як вони оцінюються престижним журналом “Nature”, з'явилась стаття групи з десяти вчених, одним з яких і є пан Гросвельд. В двох словах, вчені описують антитіло до SARS2, коронавірусу, який викликав теперішню пандемію (COVID-19). Антитіло може допомогти виявити та запобігти цьому виду коронавірусної інфекції. І це вперше у світі, - пише ТСН.

Читайте також: У Лукашенка виявили симптоми коронавірусу

Препарат ще належить перевірити на людях (а на це підуть місяці), і статтю ще оцінять експерти, перед тим, як “Nature” опублікує її. Але Гросвельд сподівається:

"Ми очікуємо електронного листа в будь-який момент", - каже лауреат премії Спінози.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити