image
 |  5 19 Січня 2023 | 12:51

Найближчий Священний Синод ПЦУ може дозволити парафіям переходити на новоюліанський календар

Найближчий Священний Синод ПЦУ може дозволити парафіям переходити на новоюліанський календар з власної ініціативи.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповів протоієрей, прессекретар Волинської єпархії Православної церкви України Віталій Собко.

"Дозвіл святкувати Різдво 25 грудня - це один з кроків до переходу на новоюліанський календар. Сподіваюся, вже на найближчому Священному Синоді ПЦУ буде ухвалене рішення, яке дозволить парафіям самостійно переходити на новоюліанський календар.

Однак, скажу відверто: не існує єдиної думки щодо зміни церковного календаря. Навіть у Волинській єпархії є різні погляди. Так, наш владика Михаїл є палким поборником реформи календаря і виступає за рішучі швидкі кроки в цьому напрямку. Частина духовенства підтримує реформу, частина вагається, а частина каже, що не на часі. В цій ситуації головне зберегти єдність Церкви. Бо у історії є випадки церковних розколів через зміну календаря. Тому потрібно грамотно поєднати рішучість та зваженість. Церква має чути різні думки", - зазначив Віталій Собко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити