image
 |  14 5 Лютого 2024 | 16:16

Назвали області, де найактивніше діють російські ДРГ

У прикордонні Сумської, Чернігівської областей, а також у Богодухівському районі Харківської області російські ДРГ постійно намагаються прорвати кордон України.

Групи диверсантів ворога мають хорошу підготовку та свої особливості, заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в ефірі телемарафону.

"Складаються ДРГ з 10-12 людей. Всі ці ДРГ зі складу спецоперацій РФ, а також ГРУ Генштабу РФ. Слід розуміти, що це офіцерські групи, які мають добру підготовку. Їхня мета діяти лише у прикордонні. Це невелика зона, декілька кілометрів вздовж державного кордону протягом тисячі кілометрів. І вони намагатимуться чинити терористичні дії проти цивільного населення або військослужбовців", - констатував він.

Цивільним громадянам слід розуміти, що держкордон у Чернігівській, Сумській та Богодухівському районі Харківської області - це лінія бойового зіткнення. Там небезпечно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли про успіхи Сил оборони біля Кліщіївки

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповування військ "Північ" перебуває понад 1,8 тис. км державного кордону, з них 850 км - це кордон із Білоруссю і понад 1 тис. км - державний кордон із РФ. Там ворог постійно намагається заводити диверсантів.

"Російські війська відійшли з півночі нашої країни, але вони не зупинилися у веденні бойових дій. Намагаються запускати засоби повітряного нападу з тих напрямків по території України. Ворог постійно здійснює артилерійські обстріли, застосовує реактивні системи залпового вогню, артилерію, міномети. Також здійснює удари з гелікоптерів", - додав генерал.

Щоб обороняти прикордоння, потрібно більше військ. На даний час така дзеркальна ситуація і у РФ. ДРГ ворога постійно хочуть прощупати нашу лінію зіткнення. У відповідь підрозділи ЗСУ чинять такі ж дії, констатував командувач.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити