image
 |  0 13 Вересня 2018 | 12:52

Назвали причину смерті 8-річної дитини: розтин підтвердив попередню версію

Причиною смерті 8-річної Маргарити Лукашук в "Охматдиті", яка відпочивала у закладі санаторного типу "Славутич" на Київщині, стало харчове отруєння у таборі.
Таку інформацію повідомив голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган, - повідомляє "Українська правда".
"Учора провели розтин, є висновок мед експерта. Розтин підтвердив: смерть дитини була зумовлена отруєнням, яке сталось 2 липня у оздоровчому таборі "Славутич", - сказав він.

Голова ОДА відмовився озвучити інші деталі, через кримінальне розслідування. Висновок додали до матеріалів справи і розголошенню не підлягає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Охматдиті померла 8-річна дівчинка, яка отруїлася у таборі «Славутич»


"Правоохоронці розслідували кримінальну справу за ч. 1 ст. 325 "Порушення санітарних правил і норм. Але після смерті дитини справу можуть перекваліфікувати", - сказав Горган.
За даними Держпродспоживчслужби, у дівчинки попередній діагноз був "енцефаліт". Водночас, згідно з повідомленням МОЗ, Маргариту госпіталізували у тяжкому стані "через наявність супутнього захворювання".

Юрист сімей постраждалих дітей Оксана Соколовська повідомила, що зміну в таборі, де отруїлися 12 дітей, достроково закривають.
"Харчова паличка і сальмонельоз - ці інфекції встановлено у харчоблоці під час отруєння дітей. Керівництво табору і лікар мають відповідати за те, що вчасно не надали дитині допомогу", - зазначила Соколовська.

Коментар представників табору отримати не вдалося.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити