image
 |  11 26 Квітня 2021 | 08:16

Назвали, скільки автобусів і тролейбусів виробив Луцький автозавод за п’ятирічку

Корпорація «Богдан», до складу якого входить і Луцький автозавод, оприлюднила звіт щодо основних параметрів діяльності у 2015–2020 роках.

Як повідомляє Вісник&К, за звітний період підрозділ у Луцьку виготовив та передав замовникам 491 автобус та 342 тролейбуси. Зараз триває процес реалізації контрактів на поставку тролейбусів до обласних центрів у рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні», який фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

Як йдеться у прес-релізі компанії, підприємства корпорації «Богдан» протягом 2015-2020 років спрямували до бюджетів та соціальних фондів всіх рівнів 1,025 мільярда гривень у вигляді податків та зборів.

Фонд оплати праці за цей період становив близько 707 мільйонів гривень, а загальні інвестиції у розвиток автозаводів у Луцьку та Черкасах перевищили 450 мільйонів доларів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі тролейбуси вперше поставлятимуть до Чехії

"Понад 1300 військових автомобілів різних класів та модифікацій виробництва «Богдан», що були випущені у 2015-2019 роках, зараз експлуатуються у військах. При цьому слід зауважити, що переважна кількість цієї техніки виконує завдання в районах проведення ООС. Військові автомобілі «Богдан» перебувають у лавах усіх видів та родів військ. Основні їхні функції – підвезення озброєння, техніки та боєприпасів, логістика продовольчого та речового постачання", - додають у прес-релізі компанії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити