image
 |  0 7 Жовтня 2019 | 17:41

«Не хочемо ніяких Черешневих»: лучани проти перейменування вулиці Героїв УПА

У Луцьку через перейменування провулку Героїв УПА на Черешневий виникли обурення та непорозуміння.

Про це йшлося у понеділок, 7 жовтня, під час засідання комісії міськради з питань впорядкування назв вулиць, - інформує «ВолиньPost».

Голова комісії, свободівець, Микола Федік розповів, що у Луцьку торік перейменували провулок Червоноармійський на Черешневий у рамках декомунізації. Нову назву обрали ще у 2016 році. Утім, після ухвалення рішення виникли певні колізії.

«Там, де за реєстрами є провулок Червоноармійський, по факту мешканці вулиці проживали на вулиці Героїв УПА, усі документи в них так оформлені. Після зміни нумерації цю частину вулиці Героїв УПА перейменували на провулок Черешневий. Внаслідок цього почалися непорозуміння. Мешканці жили на вулиці Героїв УПА і не розуміють, чому після прийняття рішення про перейменування вони стали проживати на провулку Черешневому», - відзначив Федік. Тож члени комісії вирішили розібратися у ситуації.

Лучани, які звернулися у мерію кажуть, що у місті ніколи не було провулку Червоноармійський, однак був Вишківський. Далі його перейменували на вулицю Червоноармійську, а потім – на Героїв УПА.

«Хто то запропонував таке перейменування, то хай хоч одну черешню на тому Черешневому провулку. Ми гордимося, що живемо на вулиці Героїв УПА і не хочемо ніяких Черешневих і Вишневих», - наголосив лучанин Леонтій Чайка.

Минулого засідання комісії з перейменування, обурені жителі Вишкова розповіли, що ідея з перейменування на провулок Черешневий належить, члену цієї комісії, депутату Луцькради Аркадію Соломатіну, який з їх слів, обіцяв висадити черешні. Ні черешень, ні вишень, зате нові колізії для жителів Вишкова.

Члени комісії запропонували мешканцям, які проживають на «спірній» території, повернути стару назву, але з ремаркою – це буде провулок, а не вулиця Героїв УПА, адже дві різні вулиці не можуть носити одну назву.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити