image
 |  2 12 Жовтня 2023 | 09:54

Не хочуть здавати мандати: Апеляційний суд повернув скарги депутатів сільради, що біля Луцька

У Підгайцях суд зобов'язав сільраду ввести до виконкому заступників голови Леоніда Гроголя та Олександра Бляшука. Обидва подали апеляційні скарги на таке рішення. Суд ці скарги повернув відправникам.

Про це пише ВСН.

Нагадаємо, у Підгайцівській громаді двоє заступників голови Леонід Гроголь та Олександр Бляшук не входять до складу виконкому, хоч це суперечить закону. Вони займають свої посади з кінця 2020 року, і одночасно є депутатами цієї сільради та керівниками фракцій «Європейської Солідарності» і «Слуг народу». Проте оскільки законодавство не дозволяє одночасно бути і в раді, і у виконкомі цієї ради, заступники вирішили обрати депутатство та не входити до складу виконкому.

Такі дії Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправними і зобов’язав раду ввести Гроголя і Бляшука у склад виконкому, а мандати свої вони мали б здати.

Депутати вирішили оскаржити таке рішення і подали скарги у Восьмий апеляційний адміністративний суд. Проте 21 липня судом була прийнята ухвала про повернення скарги Олександра Бляшука. Причина – заявник не усунув недоліки у своїй скарзі у встановлений законодавством термін. Згодом, 9 жовтня, як повідомили журналістів ВСН у Восьмому апеляційному адміністративному суді, ухвалили рішення повернути скаргу і Леоніда Гроголя.

Тож рішення Волинського окружного адмінсуду залишилося чинним, згідно з ним депутати Гроголь та Бляшук зобов'язані позбутися мандату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На перехресті вулиць у Луцьку мешканці влаштували сміттєзвалище (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити