image
 |  2 26 Вересня 2022 | 12:01

Незаконна риболовля на Волині: чоловіку правопорушення перекваліфікували в кримінал

15 вересня 2022 року Іваничівський районний суд Волинської області визнав винуватим громадянина, який здійснив грубе порушення Правил рибальства та наніс 99 841 грн збитків рибним запасам. Так як порушник завдав істотної шкоди, дане правопорушення було перекваліфіковано в кримінальне (ч. 1 ст. 249 ККУ).

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

За результатами розгляду справи суддя призначив покарання у вигляді одного року обмеження волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Судом ухвалено стягнення з порушника на користь держави в особі Павлівської сільської ради завданих збитків – 99 841 грн, відшкодування процесуальних витрат – 16 989 грн, знищення заборонених знарядь лову та конфіскація гумового човна в дохід держави.

Крім того, суд призначив на підставі ст.ст. 96-1. 96-2 ККУ застосувати спеціальну конфіскацію та передати Благодійній організації «Благодійний фонд «Старе місто Луцьк» з метою допомоги Збройним Силам України, територіальній обороні, іншим військовим формуванням, вилучені у порушника 99 кг риби.

Нагадаємо, 10 грудня 2021 року в ході рейду рибпатрульні Волині викрили громадянина, який за допомогою 4 сітних знарядь лову незаконно добував рибу.

При перевірці улову виявлено рибу: 3 екз. короп, 10 екз. карась сріблястий, 10 екз. плоскирка, 1 екз. лин, 1 екз. білий амур, 3 екз. окунь, 6 екз. щука та 6 екз. товстолоба загальною вагою 99 кг. Сума нанесених збитків розрахована згідно з таксами і склала 99 841 грн.

Інцидент стався озері Павлівське, яке знаходиться між селами Павлівка та Старопорицьк, Володимир-Волинського району, Волинської області. Тоді на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Нововолинського відділення поліції ГУНП.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити